Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

Κέικ με μπισκότα Oreo επικάλυψη λευκής και μάυρης σοκολάτας...και σιροπιασμένο με σιρόπι φράουλας.


Υλικά
1 πακέτο φαρίνα 
250 γρ βούτυρο

250 Ml φρέσκο γάλα
440 γρ ζάχαρη 
5 αυγά 
2 κ.σ  λικέρ (εγώ έβαλα φράουλας)
1/2 λοβό βανίλιας 
10 σπασμένα μπισκότα Oreo
Για την επικάλυψη
1 κουβερτούρα 
1 λευκή κουβερτούρα

Eκτέλεση
 Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη , μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά (το μείγμα απορροφάει το αυγό και βάζουμε το επόμενο). Ρίχνουμε και το  λικέρ. Βάζουμε το αλάτι μέσα στο κοσκινισμένο αλεύρι. Προσθέτουμε στο μείγμα με το βούτυρο και το αλεύρι εναλλάξ , ανακατεύοντας απαλά με μία  σπάτουλα. Προσθέτουμε τα μπισκότα.




Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ.
Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε το κέικ, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170oC, αντιστάσεις, για περίπου 1 ώρα.Το κόλπο με το μαχαιράκι πιάνει πάντα!!



Για την επικάλυψη λιώνουμε της κουβερτούρες  σε μπεν μαρί και αφού παγώσει το κέικ το περιχύνουμε κρατάμε λίγη μαύρη κουβερτούρα και τρίβουμε από πάνω με τον τρίφτη του τυριού! 


Τέλος Βάζουμε το σιρόπι σε ένα δίσκο και καθίζουμε πάνω το κέικ για τουλάχιστον μία ώρα..έτσι ώστε να τραβήξει από κάτω και μόνο από κάτω τι σιρόπι φράουλας.
Όταν σερβίρουμε βάζουμε και άλλο σιρόπι από πάνω σε κάθε μερίδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου