Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015

Ξινοχονδρός με χοχλιούς πατάτες και τυρί κρέμα της Αριάδνης Πούλιου!


200 γρ ξινόχονδρος 
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο  
1 μέτρια πατάτα κομμένη σε κύβους 
1 πράσο ψιλοκομμένο 
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο  
100 γρ βούτυρο 
30 ml ελαιόλαδο 
40ml κρασί 
1κιλο χοχλιούς 
150 γρ ντοματίνια Κρήτης κομμένα στα 4
600γρ ζεστό νερό 
Αλάτι πιπέρι και μια πρέζα ζάχαρη  

Για τη γαρνιτούρα   
Μαϊντανό 
Τσίλι φλέικς 
Τυρί κρέμα  

Εκτέλεση   

Πλένουμε καλά τους χοχλιούς με άφθονο νερό ανάποδο γυρίζοντας τους με τα χέρια μας και τρίβοντας τους μεταξύ τους για να καθαρίσουν . Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι το πράσο το σέλερι . Προσθέτω τον ξινόχονδρο ,σβήνω με κρασί προσθέτω τις πατάτες τους χοχλιούς και μαγειρεύω μέχρι να γίνει ο ξινόχονδρος και μαλακώσουν οι πατάτες  Προσθέτω τα ντοματίνια Καρυκεύω αλάτι πιπέρι ζάχαρη  Σερβίρω πασπαλιζοντας με μαϊντανό τσίλι φλέικς και τυρί κρέμα !

4 σχόλια:

  1. Γεύσεις Κρήτης!Εμπιστεύομαι Αριάδνη! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Άρια! Ωραίες γεύσεις πάντα :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή