Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

Σφακιανή κουζίνα : Αρνί με ξινόχοντρο και τυροζούλι του Chef Νικόλα Μπραγουδάκη



Για να φτιάξουμε το ζωμό μας χρειαζόμαστε ένα μπουτάκι από αίγα ή πρόβατο περίπου 1 κιλό, επίσης 2 μπούτια από κόκορα.
Αφού βράσει το αρνάκι μας προσθέτουμε και τον κόκορα 2 κρεμμύδια και ένα κλωνάρι φρέσκο θυμάρι.
Όταν είναι έτοιμα τα κρέατα μας σουρώνουμε το ζωμό και ξεκινάμε την διαδικασία του ξινόχοντρου.



Σε 3-4 μέρη ζωμού βάζουμε ένα μέρος ξινόχοντρου. Βάζουμε πρώτα τα τρία μέρη ζωμού με τον ξινόχοντρο και κρατάμε το ένα μέρος σε περίπτωση που μας ζητήσει περισσότερο ζουμί το χόντρος μας.Χαμηλώνουμε την φωτιά και περιμένουμε να βράσει.Αφού φτάνει στο τέλος του, προσθέτουμε μία κουτάλια στακοβούτυρο, χυμό λεμόνι, αλάτι χοντρό.Σερβίροντας το τρίβουμε φρέσκο πιπέρι και τυροζούλι.

Το τυροζούλι για τους μη κρητικούς είναι τυρί που φτιάχνουν στα σπίτια με μία απλή διαδικασία τυροκόμισης.

Το τυροζούλι μπορείτε να το βρείτε σε ενημερωμένα Deli και ως τυρομάλαμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου