Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

Η πορτοκαλόπιτα του Facebook από τον Βασίλη Βοριά


Μία απλή ανάρτηση στο FB κατέληξε σε μία λατρεμένη πορτοκαλόπιτα..μπορώ να πω..ότι βάζω όλες τις άλλες στην άκρη!
Λέω να φτιάξω μία πορτοκαλόπιτα ....
Σχόλια
Vasilis Vorrias Έχω συνταγή "δηλητήριο "....
Vasilis Vorrias 300 γρ ηλιέλαιο
250 γρ ζάχαρη
300 γρ γιαούρτι ...Δείτε περισσότερα
Eva Parakentaki και το σπιρόπι περ φαβόρ!
Vasilis Vorrias Χαχαχαχα
1 500 γρ ζάχαρη
1 250 γρ νερό 1 πρέζα βανίλια. ... ζεστό -κρύο η και τ ανάποδο...Δείτε περισσότερα
Eva Parakentaki Λοιπόν δεν θα φτιάξω την δική μου...θα φτιάξω αυτη..κανόνισε!
Vasilis Vorrias Δεν θα σου πω καλή επιτυχία διότι είναι δεδομένη στην προκειμένη συνταγή....
Eva Parakentaki θα σε ενημερώσω σε κανα δύωρο
Vasilis Vorrias Δεν χρειάζεται να μπεις στο κόπο. ..είπαμε είναι δηλητήριο ..
Eva Parakentaki μπράβο σιγουριά! Δεν μπορω να αμφιβάλω με τέτοια αυτοπεποίθηση !
Vasilis Vorrias Χαχαχαχα. .. δουλειά μου είναι ...
Eva Parakentaki Σωστό και αυτό!! χαχαχα

300 γρ ηλιέλαιο  
250 γρ ζάχαρη  
300 γρ γιαούρτι  
75γρ σιμιγδάλι ψιλό  
40 γρ baking powder  
3 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα 
6 αυγά  
500 γρ φύλλο κρούστας ξερό  
1 πρέζα βανίλια




Ανακατεύουμε καλά στο μίξερ το λάδι, τα αυγά, το γιαούρτι, το χυμό,το σιμιγδάλι,το μπέικιν,την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το ξύσμα και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Κομματιάζουμε το φύλλο και το αφήνουμε μέσα στο μείγμα να βραχεί καλά.
Την αδειάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε πάνω κάτω αντιστάσεις στην αρχή στους 180 για δέκα λεπτά και ύστερα για 20 λεπτά στους 160.Το γνωστό κόλπο με το μαχαιράκι στο κέικ για να δούμε αν είναι ψημένη.



Σιρόπι
1 500 γρ ζάχαρη 
1 250 γρ νερό 
1 πρέζα βανίλια

Η πορτοκαλόπιτα πρέπει να κρυώσει καλά για να την σιροπιάσουμε.

Και τώρα το σιρόπι.....

Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί γύρω στα 10 λεπτά μέχρι να δέσει.
Καυτό το σιρόπι το ρίχνουμε πάνω στην κρύα ποροκαλόπιτα μας. Την έχουμε κόψει σε μερίδες πριν σιροπιάσουμε.
Λίγη ξεκούραση επιβάλετε για να ρουφήξει όλο το σιροπάκι το φύλλο μας.


Το μόνο που μπορώ να πω είναι Καλή Επιτυχία και περιμένω εντυπώσεις....... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου