Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Λικέρ Δυόσμου....

Ένα γλυκό ποτό που μπορεί να κλείσει όμορφα ένα πολύ λιπαρό γεύμα...και όχι μόνο..
Απόγευμα μέσα στο τσάι..σε κοκτέιλ τις καλοκαιρινές καυτές νύχτες...φάρμακο για το μπούκωμα...στη βαρυχειμωνιά Λικέρ παντός καιρού!!!
Ένα λικεράκι Δυόσμου δεν πρέπει να λείπει ποτέ... από κανένα σπίτι!!
Χαϊδευτικά θα το λέμε Απάτσι..όπως τα ελικόπτερα Απάτσι που είναι παντός καιρού!!



 Υλικά

2 ματσάκια δυόσμο
1 λίτρο ρακί ή βότκα ή τσίπουρο
1/2 κιλό ζάχαρη
μοσχοκάρυδο στην άκρη του κουταλιού
1 ξυλάκι κανέλα
4 καρφάκια γαρύφαλλο


 Εκτέλεση


Τοποθετούμε την ζάχαρη σε ένα βάζο,,το δυόσμο τη ρακί το μοσχοκάρυδο την κανέλα και το γαρύφαλλο.Κλείνουμε το βάζο και το φυλάσσουμε σε σκιερό μέρος για 20 μέρες..ανακατεύοντας κάθε 2-3 μέρες το λικέρ μας.Όταν το ανοίξουμε το σουρώνουμε 2-3 φορές και την τελευταία από χάρτινο φίλτρο.



Καλή Επιτυχία!!!

2 σχόλια:

  1. Το χρώμα έγινε με χρώματα ζαχαροπλαστικης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο το λικέρ αλλά να έχετε υπόψιν ότι η κανέλα και το γαρύφαλλο επισκιάζει το άρωμα τού δυόσμου. Κυρίως το γαρύφαλλο πρέπει να παραλείπεταθ. παραλειπετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή