Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ανοιχτή Μανιταρόπιτα..της τεμπέλας!!!

 Αυτή η πίτα είναι μία ευκολία από μόνη της.. το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι μία πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας βασιλικού για την βάση.Πάντα κάνω λίγο παραπάνω για να συνοδεύσω μία από τις επόμενες μέρες και τα σπαγγέτι μου.





Ας ετοιμάσουμε λοιπόν την σάλτσα...

1 ντοματάκι κονκασέ (χειμώνας) αν είναι καλοκαιράκι 4-5 όριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες.

2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ ξερό βασιλικό
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι 

Εκτέλεση


Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε  το σκόρδο. Τα αφαιρούμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μαραθούν οι ντομάτες και να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το βασιλικό,αλάτι,πιπέρι και χαμηλώνουμε την φωτιά ώσπου να μην μείνουν καθόλου υγρά στην σάλτσα.Την περνάμε και μία από το μούλτι τελειώνοντας και έχουμε έναν τέλειο πουρέ ντομάτας.


Υλικά για την πίτα


1 φύλλο σφολιάτας

150 γρ κίτρινα τυριά τις αρεσκείας σας (εγώ έβαλα γραβιέρα Κρήτης)
200 γρ μαλακή φέτα
200 γρ μανιτάρια φρέσκα
10 ντοματίνια 
ρίγανη 






Απλώνουμε την λαδόκολλα πάνω στο ταψί μας και βάζουμε την σφολιάτα και την σάλτσα ντομάτας,απλώνουμε τα κίτρινα τυριά και γύρω γύρω στο φύλλο την φέτα στην μέση βάζουμε τα μανιτάρια και διάσπαρτα εδώ και εκεί τα ντοματίνια.Αφήνουμε δύο εκατοστά γύρω από το φύλλο για να κλείσουμε την μανιταρόπιτα. Αυγουλώνουμε την σφολιάτα και βάζουμε σουσάμι. Στο τέλος ρίχνουμε από πάνω ρίγανη και σουσαμάκι παντού.


Την ψήνουμε στους 180 για 20 περίπου λεπτά.Βλέπουμε ότι είναι ψημένη όταν η σφολιάτα είναι ψημένη από κάτω.






Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου