Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Μπαμπάδες οι Παραδοσιακοί!

Υλικά για μπαμπάδες 
600 γρ. αλεύρι 
160 γρ. μαγιά νωπή 
8 αυγά 
2 φλιτζ. γάλα (χλιαρό)
1 φλιτζ. ζάχαρη 
200 γρ. βούτυρο 
2 φρέσκες βανίλιες  

 Υλικά για σιρόπι 

1000 γρ. ζάχαρη 
3 φλιτζ. νερό
1 χυμό λεμονιού 
2 φλιτζ. κονιάκ

Για την γέμιση χρησιμοποιούμε κρέμα γάλακτος 500 ml 35 % λιπαρά πολύ παγωμένη που την χτυπάμε μέχρι να γίνει σαντιγί χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Από πάνω γλυκό κουταλιού βύσσινο και λίγα τριμμένα  φιστίκια Αιγίνης !!  

Διαλύουμε τη μαγιά με το γάλα. Μέσα σε μία  λεκάνη χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο  με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, τις βανίλιες, την μαγιά με το γάλα και στο τέλος ρίχνουμε  το αλεύρι, συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ζύμη λίγο πιο πηχτή από χυλό. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και ένα πανάκι και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει, για περίπου 1 ώρα. Σε μικρά φορμάκια ρίχνουμε το χυλό από το μπαμπά και περιμένουμε μέχρι να φουσκώσει, περίπου 30΄. Παίρνουμε τα φορμάκια τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 μέχρι να ροδίσουν για 25-30΄ περίπου. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Το σιρόπι, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κονιάκ. Μόλις βγάλουμε τους μπαμπάδες από το φούρνο τους τρυπάμε στο κέντρο τους αρκετές φορές με μια οδοντογλυφίδα και τους περιχύνουμε όπως είναι καυτοί  με το χλιαρό σιρόπι.Τους αφήνουμε να κρυώσουν και να στραγγίξουν τα πολλά σιρόπια. 
Με ένα μαχαίρι τους χαράζουμε οριζόντια  στη μέση, χωρίς να τους κόψουμε στα δύο και τους γεμίζουμε με σαντιγί.Βάζουμε το βύσσινο και πασπαλίζουμε με τριμμένα φιστίκια Αιγίνης

Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου