Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Μπουμπουριστοί Χοχλιοί!!!





Υλικά

1/2 κιλό Χοχλιοί
40 γρ. αλάτι
Πιπέρι
40 γρ. αλευρί
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Ξύδι 1/2 ποτηράκι κρασί για κάθε τηγάνι χοχλιούς

Εκτέλεση

Βράζουμε τους χοχλιούς σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τους ξεπλένουμε καλά και τους καθαρίζουμε,. Πρέπει να  βγάλουμε τις μεμβράνες και να είναι απόλυτα καθαροί.
Γυρνάμε τους χοχλιούς μπούμπουρα( μπρούμητα) μέσα στο μείγμα απο το αλεύρι το πιπέρι και το αλάτι και σπρώχνουμε με τον αντίχειρα από το μείγμα μέσα στο χοχλιό λόγο ίσα-ίσα.

Τους τοποθετούμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο πριν βράσει το λάδι.Αφού τους τοποθετήσουμε όλους ανάβουμε την φωτιά. Σε τρία λεπτά ρίχνουμε το δεντρολίβανο και το ξύδι και καπακώνουμε για άλλα δύο λεπτά. Τόσο απλά!!



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου