Τετάρτη, 22 Απριλίου 2015

Κατσικάκι φρικασέ !




Φαγάκι Σπιτικό ..που μόνο αν το δοκιμάσεις ..μπορείς να νιώσεις πόσο μαλακό είναι το κρέας..είναι τόσο μαλακό... που το κόκκαλο ξεκολλάει από το κρέας αβίαστα...Μελωμένες πατάτες και το αυγολέμονο να τα παντρεύει αρμονικά όλα μαζί!! Απλά θαύμα!!




Υλικά για 6 άτομα




2 κιλά κατσικάκι (κατά προτίμηση χεράκι) κομμένο σε μερίδες
3 μαρούλια  πλυμένα
12 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια περασμένα στον τρίφτη
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 μάτσα άνηθο 
Αλάτι, πιπέρι
Για το αβγολέμονο
3 αβγά
Χυμό από 2 λεμόνια



Εκτέλεση





 Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.Βάζουμε μέσα το κρέας και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε μέσα τα 10 κρεμμυδάκια και τα τριμμένα κρεμμύδι και τα σοτάρουμε.
 Τα μαγειρεύουμε περίπου για 1 ώρα.

Ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα τα μαρούλια, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και ψήνουμε περίπου 20 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το αβγολέμονο. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια και κτυπάμε τους κρόκους ξεχωριστά από τα ασπράδια τα οποία θέλουμε να γίνουν μαρέγκα. Ενώνουμε τους κρόκους με τη μαρέγκα, ρίχνουμε το χυμό από το λεμόνι σιγά-σιγά και προσθέτουμε ζουμί από τη κατσαρόλα. Πριν ρίξουμε το αυγολέμονο αλατοπιπερόνουμε και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο άνηθο. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα την αφήνουμε στη φωτιά να πάρει μία βράση ακόμη και σβήνουμε.
Καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου