Στην παρέα μας για την συλλογή συνταγών με τρούφα είναι και μία φίλη από την Αθήνα η Δήμητρα Ανδρώνη..Food Lover και υπεύθυνη δύο Κρητικών Delicatessen.... Έχει δοκιμάσει και έχει μαγειρέψει σχεδόν όλα τα προϊόντα της Ελληνικής περιφέρειας...Η Σαλάτα που μας πρότεινε είναι ένα αριστούργημα
Υλικά για 4 άτομα:
- 25 γρ. ανοιξιάτικη τρούφα
- 2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο ρόδι
- λίγα φρυγανισμένα κρουτόν
- 6 αυγά
λίγο μπεικον
-1 σαλάτα σγουρή
1 μάτσο ρόκα
-1 φρέσκο κρεμμυδάκι
-Αλάτι
-Πιπέρι
Λίγο σουσάμι
Λίγα τριμμένα καρύδια
Προετοιμασία:
Βράστε τα αυγά σφιχτά και αφήστε να κρυώσουν. Κόψτε τα σε φετούλες. Κόψτε την τρούφα σε λεπτά λωριδάκια . Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι
Ψήστε το μπέικον στην τοστιέρα να πάρει χρώμα
Σε ένα μπολ ρίξτε τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο ξύδι με άρωμα ρόδι, τα κρουτόν , τις μισές φέτες της τρούφας και το φρέσκο κρεμμυδάκι , το σουσάμι και τα καρύδια . Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε. Στο τέλος ρίχνετε στο μπολ τη σαλάτα και την ρόκα και ανακατεύετε με τη σάλτσα.
Πρόταση σερβιρίσματος:
Σε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο βάζετε 3-4 φετάκια αυγά καλυμμένα με μια φέτα μπέικον και ένα φετάκι τρούφας.
Καλή Επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου