Δευτέρα, 6 Απριλίου 2015

Κρητικά Καλιτσούνια με άγρια χόρτα!

Τα χόρτα τα μάζεψα από το Αρκάδι..για τις φίλες μου από τις Πόλεις αν δεν βρουν αγριόχορτα γίνεται επίσης  με σπανάκι και με διάφορα τσιγαριαστά, που μπορούν να βρουν στην λαϊκή. 






Υλικά

1 κιλό άγρια χόρτα μαζί με σπανάκι
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μάραθο 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

αλάτι
πιπέρι
Για το φύλλο:
1/2 κιλό αλεύρι
1 ποτήρι νερό
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
2-3 κ.σ χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα


Εκτέλεση



Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε τα χόρτα το μάραθο το φρέσκο κρεμμυδάκι.Το αλάτι και το πιπέρι στο τέλος για να μην κατεβάσουν πολλά ζουμιά τα χόρτα.Όταν είναι έτοιμα τα χόρτα τα βάζουμε σε σουρωτήρι να σουρώσουν και να κρυώσουν.


Για το φύλλο ανοίγουμε μία τρυπούλα στη μέση από το αλεύρι και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζουμε το ζύμωμα. 




Όταν θα έχουμε μία ελαστική και αφράτη ζύμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1/2 ώρα.

Την μοιράζουμε σε 8 μπαλάκια και αρχίζουμε το άνοιγμα του φύλλου.





Από κάθε φύλλο θα υπολογίσετε να βγάλετε 8 στρογγυλά φυλλαράκια τα οποία θα σχηματίσετε με ένα φλιτζανάκι του Ελληνικού καφέ.




Τα κλείνουμε και πατάμε τις ακρούλες με πιρουνάκι.



Τέλος τα τηγανίζουμε.



3 σχόλια:

  1. από τίς πιό υπέροχες γεύσεις πού μπορείς να συναντήσεις στην κρήτη και φυσικά προταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα άγρια χόρτα πού τα βρίσκεις μόνο εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή