Κυριακή, 19 Απριλίου 2015

Άγριες αγκινάρες ομελέτα με βραστή πατάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι

                   

Οι Αγκινάρες αυτή την εποχή είναι στα φόρτε τους!! Εμείς συνήθως τις καταναλώνουμε ωμές με αλάτι και λεμόνι..αλλά επειδή τις καλλιεργεί ο άντρας μου φτάνει η ώρα που είναι σε μεγάλη αφθονία στο σπίτι μας.Σε επόμενη ανάρτηση θα σας πω... πως τις κάνουμε τουρσί...είναι νωρίς όμως ακόμη..έχουμε ένα μήνα μπροστά μας να τις απολαύσουμε σε διάφορα πιάτα...


Υλικά για 2 άτομα

4 αγκινάρες
2 πατάτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι 
6 αυγά
αλάτι πιπέρι
Λεμόνια για τις αγκινάρες


Εκτέλεση

Όσο καθαρίζουμε τις αγκινάρες έχουμε λεμόνι δίπλα μας έτσι ώστε οι αγκινάρες μας να μην μαυρίσουν.Και ένα μπολ με νερό και λεμονάκι για να τις βάζουμε μέχρι να τελειώσουμε με όλες.




Έχουμε βράσει τις πατάτες και τις κόβουμε και αυτές σε μικρά κομμάτια. 

Βάζουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και βάζουμε μέσα πρώτα 
τις αγκινάρες για 2 λεπτά
στη συνέχεια τις πατάτες 
για άλλα δύο λεπτά 
και τέλος το κρεμμυδάκι το αλάτι και το πιπέρι.


Προσθέτουμε χτυπημένα τα αυγά και ψήνουμε και απο τις δύο πλευρές.

Καλή επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου