Αυτό το φύλλο το χρησιμοποιώ για να κάνω καλιτσουνάκια με χόρτο ή με φρέσκια μυζήθρα..πάντα όμως περισσεύει και όλοι περιμένουν τα τραγανά φιογκάκια.Πολλές φορές τα φτιάχνω και μόνα τους..είναι πολύ νόστιμα και τραγανά και την επόμενη μέρα.Όταν τα τηγανίζω φουσκώνουν από περηφάνια..και εγώ μαζί τους.
Πάμε λοιπόν να τα φτιάξουμε.
Υλικά
Για το φύλλο:
250 γρ αλεύρι
1/2 ποτήρι νερό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ χυμό λεμονιού
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Ανοίγουμε μία λακουβίτσα στο αλεύρι και βάζουμε μέσα όλα τα υλικά αρχίζουμε και ζυμώνουμε
ο σκοπός μας είναι είναι να κάνουμε μία αφράτη και ελαστική ζύμη.
Αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Ανοίγουμε λεπτά φύλλα και κόβουμε λωρίδες που στην συνέχεια της χωρίζουμε σε μικρά
τετράγωνα τα οποία κάνουμε φιογκάκια.
Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο
μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα.
Σερβίρουμε με μέλι και κανέλα
Καλή Επιτυχία !!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου