Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Η Ανάποδη Μηλόπιτα μου

200 γρ. Φαρίνα 
100 γρ. ζάχαρη 
125 γραμμ. βούτυρο  
4 αυγά  
4 κ.σ. κονιάκ 
200 ml. γάλα 
3 μήλα καθαρισμένα, χωρίς σπόρια και κομμένα σε ροδέλες 
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα 
1/2 φλ. τσαγιού σταφίδα μαύρη 
1 κ.σ. κανέλα 
2 κουταλιές βούτυρο  
100 γρ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. 
Βάζουμε σε ένα στρογγυλό πυρέξ τις δύο κουταλιές βούτυρο και το λιώνουμε στο φούρνο για 2 λεπτά. Στρώνουμε τα μήλα στο ταψί  και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη , την κανέλα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Βάζουμε το πυρέξ  στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά .
 Κοσκινίζουμε το αλεύρι. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και  τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ και το γάλα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να  γίνει μια λεία ζύμη όπως το κέικ. Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα στους 180°C και όταν η μηλόπιτα κρυώσει, την αναποδογυρίζουμε για να έρθουν τα μήλα από πάνω και η ζύμη κάτω.Πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.Μία μπάλα παγωτό του ταιριάζει απόλυτα.




1 σχόλιο:

  1. Γιατί η κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα είναι διατροφικός θησαυρός και μάλιστα αποκλειστικά ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ;
    Ανακαλύψτε το εδώ:
    https://greekraisins.wordpress.com/
    https://www.facebook.com/groups/1407610409456088/
    http://goo.gl/GdRG1R

    ΑπάντησηΔιαγραφή