Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Σοκολάτα με μπισκότο φράουλα του Ghef Σταμάτη Τσίλια



Για την κρέμα 
250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
 200γρ κρέμα γάλακτος 
200γρ κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί
   
Για το μπισκότο 
100γρ αλεύρι
 65γρ βούτυρο κρύο
 Ξύσμα απο μισό πορτοκάλι 
40γρ τρίμμα φουντουκιού
 50γρ μαύρη ζάχαρη 
1/4 κ,γ κανέλα 
 30 γρ μαρμελάδα φράουλα

   Εκτέλεση 
 Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε μέσα στην κουβερτούρα . Κρυώνουμε και ανακατεύουμε με την σαντιγί. Βάζουμε στο ψυγείο.  Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας σε ενα μπωλ το αλεύρι με το βούτυρο την κανέλα και την ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το ξύσμα και το φουντούκι. Ανακατεύουμε και το απλώνουμε σε μια λαδόκολλα. Ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά στους 165 βαθμούς.  Μόλις ειναι έτοιμο το ανακατεύουμε με την μαρελαδα φράουλα.  Σε ενα μικρό φορμάκι στήνουμε το κραμπλ. Πατάμε καλά μέχρι να έχουμε μια σταθερή βάση και γεμίζουμε με την σοκολάτα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για περίπου μια ώρα.  Ξεφορμάρουμε και διακόσμουμε με φλεικς σοκολάτας και φρούτα του δάσους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου