Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

DIONYSOS Zonar's με τον Chef Χάρη Νικολούζο


Στο ταξίδι μου στην Αθήνα είχα την χαρά να λάβω μία πρόσκληση σε δείπνο από το εστιατόριο Διόνυσος και τον Chef του Χάρη Νικολούζο.
Με την σειρά μου επέλεξα να καλέσω για παρέα ανθρώπους με γνώση και εμπειρία στον χώρο της γαστρονομίας , ανθρώπους που εμπιστεύομαι την κρίση τους,ανθρώπους που μου είναι ευχάριστο να βρίσκομαι στο ίδιο τραπέζι.
Ο μοναδικός κύριος της παρέας μας Γευσιγνώστης και Δημοσιογράφος Οίνου Ανδρέας Ανδρουλιδάκης μας μύησε με ένα ταχύρυθμο σεμινάριο κρασιών λίγο πριν σερβιριστούν τα πιάτα στα κρασιά τα οποία θα δοκιμάσουμε και που  επέλεξε ο ίδιος.
Η Νανά Δαριώτη,δημοσιογράφος και η ψυχή σε πολλά γαστρονομικά περιοδικά, πάντα με το γλυκό της χαμόγελο γέμιζε το τραπέζι με γνώσεις και πειράγματα.
Η Αγγελίνα Καλογεροπούλου (Two minutes Angie),η Κωνσταντίνα Παπαγεωργίου 
(Sabor by Cona) και εγώ κορίτσια του foodblogging 
και τέλος η Στέλλα Αμαράντου που αυτοπροσδιορίζεται ως passion blogger και έγραψε και αυτή την δική της εμπειρία στο blog της με λίγο διαφορετική ματιά.
Από την πρώτη στιγμή που καθίσαμε στο τραπέζι, φάνηκε ότι η παρέα που επέλεξα να έχω μαζί μου έδενε απόλυτα και η βραδιά που εξελισσόταν μπροστά μας θα ήταν εξαίσια. Όπως και έγινε. Η θέα έκοβε την ανάσα αλλά και όλη η ατμόσφαιρα του χώρου μας άφηνε την αίσθηση της μυσταγωγίας.Ο Χάρις Νικολούζος καταπληκτικός οικοδεσπότης μας φρόντισε με τις ιδιαίτερες γεύσεις που δοκιμάσαμε μέσα από ένα μενού το οποίο είχε επιμεληθεί ο ίδιος αποκλειστικά για εμάς.
Ένα menu degustation που αν και με την πρώτη ματιά δεν ήταν εύκολα διακριτό...
.... Μύριζε Ελλάδα.
Άριστη επιλογή Ελληνικής πρώτης ύλης, σε περίπλοκους συνδυασμούς.

DIONYSOS
CHEFS TASTING MENU 

Ξιφίας και Παντζάρι
Μαρινέ παντζάρια, κρέμα γιαουρτιού με χρένο και Carpaccio Κάστανο


Γαλαξίας
Χειροποίητο αλλαντικό με λαχανικά Confit και μυρωδικά,καπνιστή πάπρικα 
και Vinegraitte μέλι-άνηθο


Ουρά Μοσχαρίσια
Κροκέτα πάνω σε καλαμπόκι πουρέ και μαρμελάδα ντομάτας


Μελιτζάνα
Πιτάκι με καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και κατσικίσιο τυρί


Καλαμάρι και Ταραμάς
Σε μαγιονέζα πορτοκαλιού και κολοκυθοκεφτέδες


Σπανακόπιτα 
Σαλάτα


Λαβράκι Φιλέτο
Με ριζότο αγριομάραθο και λεμόνι Confit



Αρνί Καρέ
Με πουρέ σελινόριζα,Cannelloni με σπανάκι και μανιτάρι με σάλτσα από κεράσι και δεντρολίβανο


Προ-επιδόρπιο
Sorbet λεμονιού,Lemon Curd,Daquase ελαιόλαδο-μέντα


Γιαούρτι-Κεράσι
Σφουγγαράκι γιαούρτι,ζελέ κεράσι, κρέμα λευκής σοκολάτας και sorbet γιαούρτι με κεράσι


MINGIARDISES


Δύο από τα πιάτα που δοκιμάσαμε,την σαλάτα σπανακόπιτα και τα πιτάκια μελιτζάνας μπορείτε να τα βρείτε εδώ..είναι εύκολες συνταγές
 και σας προτείνω να τις δοκιμάσετε.






Ευχαριστώ πολύ τον Chef Χάρη Νικολούζο για την πρόσκληση, ήταν μία πολύ όμορφη βραδιά με διαφορετικές γεύσεις που μύριζε Αθήνα..που Θύμιζε Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου