Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Φωλιά κρέμας με crumble κανέλας και μαρέγκα Different by Eleni Saviolaki



Για την Βάση :  
Έξι φύλλα κρούστας.  
100 gr. Ζάχαρη κρυσταλλική. 
200 gr. Βούτυρο. 
Ξύσμα πορτοκαλιού.  

Στρώνουμε σε ένα τσέρκι αφού τα βουτυρώσουμε ένα - ένα,  βάζοντας σε κάθε φύλλο ζάχαρη και ξύσμα πορτοκαλιού.  Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170  βαθμούς για 15- 20 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει. 


Για την κρέμα : 
500 gr. Γιαούρτι στραγγιστό.  
60 gr. Ζάχαρη άχνη. 
Ξύσμα από μισό πορτοκαλί. 
Ξύσμα από μισό λεμόνι. 
Βανίλια.  
500gr. Κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.  
Καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. 

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με την σαντιγί τα ξύσματα, τη βανίλια και τους καραμελωμενους ξηρούς καρπούς.  Μέχρι να γίνουν ένα.  

Για το crumble κανέλας :
100 gr. Βούτυρο.  
100gr. Ζάχαρη καστανή.  
100 gr. Ζάχαρη κρυσταλλική.  
100 gr. Πούδρα αμυγδάλου.  
100 gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις.  
7 gr. Κανέλα.  

 Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.  Τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το crumble. 

 Επικάλυψη : 
Δύο ασπράδια.  
Δύο σταγόνες λεμονιού. 
 60 gr. Ζάχαρη.  

Χτυπάμε τα ασπράδια με το λεμόνι για 7 λεπτά μέχρι να πήξει προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνει μαρέγκα.  

Συναρμολόγηση: Βγάζουμε το φύλλο κρούστας από την βάση, το γεμίζουμε είτε με κορνέ, είτε με το κουτάλι με την κρέμα.  Το πασπαλίζουμε με το crumble κανέλας, αφού το τρίψουμε.  Βάζουμε με ένα κορνε την μαρέγκα από πάνω και με ένα φλόγιστρο μέχρι να πάρει χρώμα.  Ξανά πασπαλίζουμε με crumble   κανέλας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου