Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 250 γρ. βούτυρο 2 φλιτζάνια ζάχαρη 3 αυγά 8 κουταλιές σούπας κακάο σκόνη 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Προσθέτουμε τα αυγά ένα - ένα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο και τα ρίχνουμε στο μείγμα εναλλάξ με το γάλα και τον χυμό. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ ρίχνουμε το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει ένας λείος χυλός. Βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου. Για να ελέγξουμε αν το κέικ είναι έτοιμο παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι και τα βυθίζουμε στο κέικ. Αν όταν τα βγάλουμε είναι καθαρά και στεγνά τότε το κέικ είναι έτοιμο. Για το γλάσσοΥλικά
Τρεις κούπες ζάχαρη άχνη
1/3 της κούπας φρέσκο βούτυρο
Τρεις κουταλιές της σούπας γάλα
80 γραμμάρια λιωμένη κουβερτούρα
Μία βανίλια
Εκτέλεση
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο και ρίχνουμε πολύ αγά τη μισή ζάχαρη. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σιγά σιγά και το γάλα και δουλεύουμε μέχρι να γίνουν όλα μαζί ένα αφράτο και μαλακό μείγμα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά και κυκλικά με μια σπάτουλα, να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Ξεφορμάρουμε το κέικ και περιχύνουμε το γλάσσο...
|
- 1001 Νύχτες
- Αγκινάρα
- Άγρια Τρούφα
- Αναψυκτικά
- Άρθρα
- Αρνί-Κατσίκι-Μπεε!
- Αυγά-Ομελέτες
- Αφροδισιακή Κουζίνα
- Για το Blog
- Γλυκά
- Εκδρομή
- Ζυμαρικά
- Θαλασσινά-Ψάρια
- Κέικ
- Κιμάς
- Κοτόπουλο
- Κουλουράκια Αλμυρά
- Κουλουράκια Γλυκά
- Λαχανικά
- Λικεράκια!
- Μαρινάδες
- Μαρμελάδα
- Μοσχάρι
- Ντομάτες Σάλτσες
- Οι συνταγές της γειτονιάς
- Παγωτά
- Πάσχα
- Πίτες
- Προτάσεις-Ταιριάσματα Φαγητού-Κρασιού
- Προτείνω Κρήτη
- Πρωινό
- Ρύζι
- Σαλάτες
- Σεμινάρια
- Σιρόπια
- Συνεντεύξεις
- Του Κουταλιού
- Τουρσιά
- Φίλοι
- Χοιρινό
- Χόρτα
- Χοχλιοί
- Ψωμί
- Gastronomy-Event
- Must go!
- Pizza
- Spicy
Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015
Κέικ σοκολάτα με έντονη μυρωδιά του πορτοκαλιού
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου