Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Κοφτό μακαρονάκι με κιμά από λουκάνικα με γραβιέρα...


Υλικά

4-5 Λουκάνικα
1 κρεμύδι
1 σκόρδο
1/2 ντοματάκι
1 κ.σ πελτέ
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
Ανθότυρο (σκληρή μυζήθρα)

Εκτέλεση

Διαλέγουμε λουκάνικα φρέσκα και τις αρεσκείας μας..λουκάνικα που αγαπάμε την γεύση τους και θέλουμε να τα γευτούμε με διάφορους τρόπους. Τα αδειάζουμε από τον έντερο.
Σε μία κατσαρόλα έχουμε βάλει το κρεμμυδάκι και το σκορδάκι και τσιγαρίζονται όταν μαραθούν βάζουμε το μείγμα από τα λουκάνικα και τσιγαρίζουμε ελαφρά. ρίχνουμε το ντοματάκι το αλάτι το πιπέρι και τον πελτέ.Προσοχή με το αλατάκι.γιατί τα λουκάνικα είναι συνήθως αρμυρούτσικα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε λουκάνικα τα οποία θα βάλουμε  επάνω απο τα μακαρόνια στο σερβίρισμα.

Τα μακαρονάκια με τον γνωστό τρόπο βρασμού. Στο τέλος ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τον κιμά.
 τοποθετούμε στο πιάτο με δύο λουκάνικα και μπόλικο τυράκι.


Τα λουκάνικα που διάλεξα εγώ έχουν μέσα γραβιέρα Κρήτης και τα πήρα απο το Κρεοπωλείο του Μαρκουλάκη στον Πλατανιά Ρεθύμνου.

Τα παιδιά το λατρεύουν 

Καλή σας Όρεξη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου