Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Χοχλιοί με χόντρο ή αλλιώς σαλιγκάρια με αλεσμένο σιτάρι

........Νηστίσιμο και τόσο πολύ θρεπτικό που εγώ φροντίζω τους χειμερινούς μήνες να υπάρχει πολύ συχνά στο τραπέζι μας...



Υλικά

  • 1/2 κιλό χοχλιούς
  • 200 γρ λάδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χόντρο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1 ντοματάκι αποφλοιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση

Βράζουμε τους χοχλιούς σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Τους ξεπλένουμε καλά και τους καθαρίζουμε,. Πρέπει να  βγάλουμε τις μεμβράνες και να είναι απόλυτα καθαροί.Βάζουμε το λάδι μαζί με τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και όταν τσιγαριστεί λίγο το κρεμμύδι ρίχνουμε τους χοχλιούς και τους τσιγαρίζουμε μαζί. Προσθέτουμε το ντοματάκι και τον πελτέ αλάτι και πιπέρι.Αφήνουμε 5 λεπτά να βράσουν όλα μαζί.Τραβάμε τους χοχλιούς από την κατσαρόλα και προσθέτουμε 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό.Αφού βράσει ρίχνουμε τον χόντρο. Ανακατεύουμε συχνά να μην κολλήσει και όταν είναι μισοψημένος ο χόντρος περίπου στο  εικοσάλεπτο (προσέχουμε ίσως θέλει λίγο νεράκι) ρίχνουμε και τους χοχλιούς . Βράζουμε περίπου ένα τέταρτο ακόμη...κλείνουμε το μάτι σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα πανί...για ένα δεκάλεπτο..μετά σερβίρουμε...


Καλή σας Όρεξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου