Επειδή αυτή την εποχή τα πορτοκάλια περισσεύουν και είναι μελένια ας ξεκινήσουμε να τα κλείνουμε στο μπουκάλι....Μία συνταγή που με ακολουθεί από την παιδική μου ηλικία...
Πορτοκαλόρακι
Υλικά
• 5 πορτοκάλια μέτρια (περίπου 800 γραμ.)
• 700 γραμ. ρακί
• 500 γραμ. ζάχαρη
• 500 γραμ. νερό
• 10 γαρύφαλλα
• 2 ξύλα κανέλλας
Εκτέλεση
Πλένουμε τα πορτοκάλια πολύ προσεκτικά , τα κόβουμε στη μέση, τα τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει αεροστεγώς, ρίχνουμε την ζάχαρη τις κανέλες και τα γαρύφαλλα και προσθέτουμε τη ρακί και το νερό.
Το σφραγίζουμε, το ανακινούμε ελαφρά και το αφήνουμε για 25- 30 ημέρες, σε σκιερό μέρος, ανακινώντας το κάθε 3 μέρες.
Μετά τις 20-30μέρες το ανοίγουμε και το περνάμε από σουρωτήρι για να χωρίσουμε το υγρό από τα πορτοκάλια .
Τα πορτοκάλια τα στίβουμε μέσα στο ποτό μας, πιέζοντάς τα στη χούφτα μας, για να βγάλουμε όλα τα υγρά τους.
Τέλος φιλτράρουμε το ποτό, χρησιμοποιώντας ένα τουλπάνι.
Περνάμε το ποτό απο το τουλπάνι μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι είναι τέλεια φιλτραρισμένο.(δεν απαιτεί πάνω απο τρεις φορές συνήθως).Το τοποθετούμε σε μπουκάλι.
Tipάκι
Μπορεί να γίνει με κονιάκ αντί ρακί????
ΑπάντησηΔιαγραφή