Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ανεβατά..με μυζήθρα


Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κ.σ ζάχαρη
2 κ.σ λάδι
1 κ,γ αλάτι
1 σφηνάκι ρακί
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

Για την γέμιση
250 γρ νωπή μυζήθρα
3 κ.σ ζάχαρη
κανέλα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός το αλεύρι.
Διαλύουμε την μαγιά και αρχίζουμε σιγά σιγά να προσθέτουμε αλεύρι, τα 500 γρ είναι σχετικό 
όσο μας τραβήξει έτσι ώστε να έχουμε μία αφράτη και ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Την αφήνουμε να διπλασιαστεί σκεπασμένη σε ένα ζεστό μέρος.


Είναι πολύ σημαντικό να φουσκώσει σωστά γιατί από αυτό εξαρτάται πόσο αφράτα θα γίνουν.

Το μείγμα το ετοιμάζουμε βάζοντας τα υλικά και δουλεύοντας το με πιρούνι,




Παίρνουμε ένα καρυδάκι ζυμαριού στα χέρια και το ανοίγουμε με την παλάμη.
Αφού το ανοίξουμε βάζουμε ένα καρυδάκι από το μείγμα μυζήθρας,

Τα αραδιάζουμε σε μία ξύλινη αλευρωμένη επιφάνεια και περιμένουμε να ξαναφουσκώσουν.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ
ΌΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΟΥΣΚΩΣΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ


Σε ένα κατσαρολάκι βαθύ και μικρό βάζουμε μπόλικο λάδι και το αφήνουμε να κάψει.
Βάζουμε μέσα τα ανεβατά μας και χαμηλώνουμε έτσι ώστε να ψηθούν σωστά. Γυρνάμε με ένα πιρούνι για να πάρουν απο παντού χρώμα.
Τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.




Το σερβίρισμα

Σε μία πιατέλα κάνουμε ένα βουναλάκι βάζουμε μπόλικο μέλι και κανέλα

Καλή επιτυχία

5 σχόλια:

  1. Παρόλο που μου περίσσεψε μυζήθρα τώρα πια πρέπει να μαζευτούμε, δίαιτα!!
    Το κρατώ για μελλοντικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πω πω λαχταριστά φαίνονται! Θα τα φταξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πω πω λαχταριστά φαίνονται! Θα τα φταξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. To Μυστικό είναι στο φούσκωμα ..όσο πιο πολύ φουσκώσουν τόσο πιο αφράτα θα γίνουν.καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή