Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Ζυμάρι Πίτσας Βασική Συνταγή

Η πιο Funky πρόταση..όσον αφορά το φαγητό στο σπίτι είναι μία....
....Ποιος θα φάει Pizza ?
Χαμός !!!

500 γρ. αλευρι σταρένιο(δυνατό)
1 κύβο νωπή μαγιά 25 γρ
1/2 κ.γ γλυκού ζάχαρη
3 κ.γ αλάτι
4 κ.σ ελαιόλαδο
νερό εμένα μου τραβάει γύρω στα 350 ml

Σε ένα μπολ βάζουμε χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε 10΄ να αφρίσει και να ενεργοποιήθηκε η μαγιά.Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας. Όταν η ζύμη αρχίσει να πλάθεται την αδειάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τη ζυμώνουμε για 5΄ δυνατά. Η ζύμη μας θέλουμε να είναι ελαστική, εύπλαστη και απαλή. Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να διπλασιάσει τον όγκο της για περίπου μία ώρα σε ζεστό μέρος. Αφού γίνει η ζύμη μας, τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια. Με αυτά τα υλικά εγώ φτιάχνω δύο πίτσες. Ανοίγουμε τη ζύμη μας με δύο τρόπους για διαφορετικό αποτέλεσμα.Ο πρώτος τρόπος  με τις άκρες των δαχτύλων μας πιέζοντας με κυκλικές κινήσεις σε αλευρωμένη επιφάνεια για ένα πιο αφράτο φύλλο , είτε με πλάστη αν θέλουμε να γίνει λεπτή και τραγανή. Το μυστικό για να έχουμε τραγανό κάτω μέρος της πίτσας είναι να πασπαλίσουμε το ταψί με λίγο καλαμποκάλευρο πετυχαίνουμε πιο τραγανή κρούστα στο κάτω μέρος της πίτσας. Σε περίπτωση που θέλετε να φτιάξετε μία πίτσα ..το δεύτερο μπαλάκι το τυλίγεται σε μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τρεις μέρες ή στην κατάψυξη για έναν μήνα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου