Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015

Πανακότα λευκής σοκολάτας του Αναστάσιου Αθανασιάδη

Ο Αναστάσιος είναι φίλος και Pastry Chef ...εκτιμώ πολύ τον ίδιο σαν άνθρωπο και βέβαια τις γλυκές δημιουργίες του...που θα έχουμε την χαρά να μοιράζεται μαζί μας στο το EvaInTasteland
Ο Θεσσαλονικιός και η Κρητικιά λοιπόν!! 

Υλικά 3 φύλλα ζελατίνης 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά 100 ml γάλα πλήρες 3,5% λιπαρά Ξύσμα απο μισό λεμόνι 180 γρ λευκή σοκολάτα σε μικρά κομματάκια 1 βανίλια Προαιρετικά για το γαρνίρισμα Φρέσκα κόκκινα φρούτα Σιρόπι καραμέλας ΕΚΤΕΛΕΣΗ *Βάζουμε πρώτα τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν καλά. *Ταυτόχρονα βάζουμε γάλα, κρέμα γάλακτος κ ξύσμα λεμόνι σε μία κατσαρόλα πάνω στη φωτιά μέχρι να αρχίσουν να βράσουν. *Μόλις βράσουν κατεβάζουμε απ τη φωτιά την κατσαρόλα κ ρίχνουμε μέσα κ τις ζελατίνες που έχουν ήδη μαλακώσει,στραγγίζουμε καλά να μην έχουν νερό κ τις ενσωματώνουμε μέσα στην κατσαρόλα με ένα αυγοδάρτη . *Αφού ενωθουν καλά ζελατίνες,γάλα κ κρέμα γάλακτος ,ρίχνουμε τέλος κ την λευκή σοκολάτα κ τη βανίλια κ ενσωματώνουμε καλά με το ραβδομπλέντερ. *Βάζουμε το μίγμα σε μία κανάτα ή κ με μία κουτάλα και γεμίζουμε τα φορμάκια της πανακότας. * Τοποθετούμε τα μπωλάκια με την πανακότα στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες μέχρι να πήξει καλά η πανακότα. *Μόλις πήξει καλά,βγάζουμε απ το ψυγείο ξεφορμάρουμε βαπτίζοντας τα μπολάκια μέσα σε ζεστό νερό. *Σερβίρουμε σε πιάτο ριχνοντας απο πανω σιρόπι καραμέλας ή φρέσκα φρούτα. Tips Αν θέλετε να φτιάξετε . .εκμεκ πανακότας . .γεμίστε τα φορμάκια αφήνοντας ένα δάχτυλο κενο στο φορμάκι. . .αφήστε να παγώσει καλά κ πρίν τα ξεφορμάρετε συμπληρώστε το φορμάκι μέχρι πάνω με σιροπιασμένο καταϊφι κ σερβίρεται ρίχνοντας απο πάνω υπέροχο Κρητικό μέλι. .

Μία συνταγή του Pastry Chef

Αναστάσιου Αθανασιάδη

1 σχόλιο:

  1. Photo Credit: http://www.mykitchenstories.com/συνταγή-για-ιταλική-πανακότα/ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή