Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Μουσακάς ορφανός

Τι άλλο θα μπορούσε να μας κάνει να νιώσουμε ότι είναι καλοκαίρι .....Τα λαχανικά του..Γι'αυτό τον λόγο και εγώ σας έψησα ένα φαγάκι που το μόνο που μπορεί να το περιγράψει είναι η λέξη μούρλια....

Υλικά

4 πατάτες
2 μελιτζάνες φλάσκες
3 κολοκύθια
1 ώριμη ντομάτα
1 πιπεριά
1 κρεμμύδι
200 γρ γραβιέρα
αλάτι πιπέρι

Για τη σάλτσα

4 ντομάτες πολύ ώριμες
1 κ.γ πελτέ
1 κρεμμύδι
1 κεσεδάκι αλειφωτό τυρί
200 γρ φέτα
100 γρ γραβιέρα Κρήτης
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι
1/2 κ.γ ζάχαρη

Εκτέλεση

Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε σε ροδέλες όλα τα λαχανικά μας. Τα τηγανίζουμε όλα εκτός από την Ντομάτα.Και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα λάδια.

Η Σάλτσα

Πολτοποιούμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι μαζί.Βάζω ελαιόλαδο στην κατσαρόλα μου και πρώτα βάζω τον πελτέ, τον σβήνω με τον πολτό ντομάτας και κρεμμυδιού..προσθέτω λίγο λαδάκι την ζάχαρη αλάτι πιπέρι και ψήνω την σάλτσα μου.Προσοχή στο αλατάκι γιατί θα μπουν αλμυρά τυριά.
3 λεπτά πριν κατεβάσουμε προσθέτω όλα τα τυριά.Ανακατεύω να λιώσουν.


Το Στρώσιμο


 Πατάτες-κρεμμύδι-γραβιέρα

Μελιτζάνες-πιπεριά-γραβιέρα 

Κολοκύθια-ντομάτα-γραβιέρα

Τελευταία στρώση πατάτα-γραβιέρα και από πάνω η σάλτσα

Λίγο γραβιέρα ακόμη από πάνω...

Σταύρωμα και στο φούρνο




Καλή Όρεξη!!!!
Πρόταση Κρασιού από την Wine Lover Πόπη Γουόλικ


Ποικιλίες: Μαντηλάρι 100% (Από την εσοδεία 2008). Προέλευση: Από ορεινούς αμπελώνες του νομού Ηρακλείου. Οινοποίηση: Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του οινοποιείου Λυραράκη στο Αλάγνι Ηρακλείου. Χαρακτηριστικά: Ένα ξεχωριστό ροζέ από την ιστορική ποικιλία κοτσιφάλι, στρογγυλό, με νότες από κεράσι - η οξύτητά του το κάνει ένα πολύ καλό ταίρι για φαγητό.

2 σχόλια:

  1. ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΑΚΑΚΗ18 Ιουνίου 2015 - 9:25 π.μ.

    ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ... ΕΥΚΟΛΟ, ΓΡΗΓΟΡΟ,ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΗΜΟ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΥΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΟΥ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ σε ευχαριστώ κοριτσάκι μου για τα καλά σου λόγια !

      Διαγραφή