Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

Πράσα με πατάτα και φρέσκια ντομάτα ή αλλιώς Κεντανές με ξυνομυζήθρα !


Ένα παραδοσιακό καλοκαιρινό φαγητό με φρέσκια ντομάτα πράσα πατάτες και ξυνομυζήθρα!!

Υλικά
1 κιλό πράσα 
4 πατάτες
3 ντομάτες
1/2 ματσάκι σέλινο
1 ποτήρι ζωμό λαχανικών
ελαιόλαδο
Χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι πιπέρι
ξινομυζήθρα






Εκτέλεση
 Τσιγαρίζουμε τα πράσα προσθέτουμε την πατάτα και τους δίνουμε μία δύο στροφές να απλωθεί παντού το λαδάκι.Βάζουμε στην κατσαρόλα μας τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε προσθέτουμε τον χυμό και το χυμό λεμονιού και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε στο πιάτο την ξινομυζήθρα.



Το Wine pairing Κάνει για to blog η καλή φίλη και Wine lover Πόπη Γουώλικ 


Αχνοκίτρινο με χρυσαφί ανταύγειες. Στη μύτη, κυριαρχεί η απαλή αίσθηση μαστίχας και πυρηνόκαρπων φρούτων σε συνδυασμό με άνθη λεμονιάς και καραμέλα βουτύρου. Συνοδεύονται από ελαφριά μεταλλικότητα και διακριτική αίσθηση πεύκου. Στο στόμα, η αρχική οξύτητα εξασθενεί για να δώσει τη θέση της στην αίσθηση μαστίχας, βουτύρου και ελαφράς μεταλλικότητας στο στόμα. Το σώμα είναι μέτριου όγκου και η επίγευση μακράς διάρκειας με νότες μαστίχας στο στόμα.

Χρώμα: λευκό Τύπος: ξηρό Χρονιά: 2012 Προέλευση: Πλαγιές Κιθαιρώνα Ποικιλία: Ασύρτικο 100%


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου