Τρίτη, 25 Αυγούστου 2015

Ρυζόγαλο με μπισκότα κ τριμμένη κουβερτούρα του Αναστάσιου Αθανασιάδη


Το κλασσικό ρυζόγαλο έβαλε τα καλά του και μας κάνει να θέλουμε κι άλλο!!

Υλικά


Α’ Μίγμα
1 Λίτρο γάλα 
600γρ. κρέμα γάλακτος 35%
250γρ. ζάχαρη
Β’ Μίγμα
400γρ. γάλα
100γρ. κορν φλάουρ
Γ’ Μίγμα
150γρ. βρασμένο ρύζι
Δ’ Μίγμα
Ξύσμα από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
1 βανίλια
Μπισκότα σπασμένα-κουβερτούρα τριμμένη
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα το ρύζι και το σουρώνουμε από το νερό. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το Α μείγμα να ζεσταθεί ελαφρώς. Ταυτόχρονα ανακατεύουμε καλά το Β μείγμα. Μόλις ζεσταθεί καλά το Α μείγμα ρίχνουμε μέσα το Β μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου σφίξει και δημιουργηθεί μία κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το Γ και το Δ μείγμα μαζί και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το ρυζόγαλο σε μπωλάκια ή ποτήρια και ενδιάμεσα βάζουμε τα μπισκότα αφού κρυώσει καλά τρίβουμε την κουβερτούρα.

Προαιρετικά
Αν θέλουμε να φτιάξουμε ρυζόγαλο σοκολάτας, όταν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά μπορούμε να ρίξουμε μέσα 60 γραμμάρια κουβερτούρα και να ανακατέψουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθεί η σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου