Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Σύκα στο Grill by Popi Wallick


Σύκα λοιπόν στο γκρίλ με Brie
Θα χρειαστείς:
8 σύκα
¼ από το στρογγυλό Brie κομμένο σε μικρούς κύβους 
ελαιόλαδο
2-3 καλαμάκια για σουβλάκι
μέλι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι


Προθερμαίνεις το γκριλ και βεβαιώνεσαι ότι η επιφάνεια είναι καθαρή, δεν είχες ψήσει πριν κρέας κλπ
Αλείφεις με λίγο λάδι τα ξύλινα καλαμάκια
Προσεκτικά περνάς τα σύκα στα καλαμάκια και αλείφεις 
κάθε πλευρά με ελαιόλαδο.
Τα ψήνεις , μέχρι να μαλακώσουν με το καπάκι της σχάρας ανοιχτό, ώστε να μην υπερθερμανθούν και καούν.
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζεις από το γκριλ και τα αφήνεις να κρυώσουν για 5 λεπτά.
Προσεκτικά τα βγάζεις από τα καλαμάκια
Κάνε + σχήμα σταυρού από πάνω προς τα κάτω και βάλε ένα δύο κομματάκια τυρί, επειδή είναι ζεστά το τυρί λιώνει
Περιχύνεις με το μέλι και στη συνέχεια, πασπαλίζεις τριμμένο φρέσκο μαύρο πιπέρι

*Όταν λέω γκριλ εννοώ ψησταριά, μπορείς να κάνεις το ίδιο με προσοχή στο γκριλ του φούρνου σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου