Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Cake με σύκα By Popi Wallick


Σύκων, συνέχεια...
Cake με σύκα
Αντίστοιχο του banana bread, είτε γιατί σου περίσσεψαν σύκα είτε γιατί κάποια είναι λίγο χτυπημένα, είτε απλώς γιατί τα αγαπάς!
Θα χρειαστείς :
3 αυγά
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια ώριμα σύκα, ξεφλουδισμένα και λιωμένα (εγώ τα έβαλα σε ροδέλες)
3/4 φλιτζάνι φυτικό έλαιο
3 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουτ. μαγειρική σόδα
1 κουτ. αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 φλιτζάνι butter milk
1 φλιτζάνι τεμαχισμένα πεκάν (εγώ χρησιμοποίησα καρύδια!)

Χτυπάς τα αυγά, προσθέτεις τη ζάχαρη και συνεχίζεις το χτύπημα. Προσθέτεις τα πολτοποιημένες σύκα και το φυτικό έλαιο.
Κοσκινίζεις μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Προσθέτεις το μίγμα κέικ εναλλάξ με βουτυρόγαλα. Χτυπάς καλά.
Προσθέτεις τα τεμαχισμένα πεκάν. Ψήνεις στους 180 βαθμούς για 1 ώρα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη θήκη για κέικ.
Κάνει 2 μεγάλα ή 3 μικρά
Σερβίρεις με παγωτό καϊμάκι και πετιμέζι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου