Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Ντόνατς με τρεις διαφορετικές επικαλύψεις!

Ντόνατς σε διαφορετικές εκδοχές..φαντασία να έχεις..και όλα τα άλλα απλά συμπληρώνουν την συνταγή!!

2 1/2 φλιτζανια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι μαγιά σκόνη
1 φλιτζάνι  γάλα
1 κ.σ βούτυρο(φρέσκο)
Μία πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι κανέλα
2 κ.σ ζάχαρη

Επικάλυψη 1


Ζάχαρη κανέλα

1 κουταλάκι κανέλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη 
3 κ.σ βούτυρο

Όταν βγάλουμε τα ντόνατς ανακατεύουμε την ζάχαρη με τη κανέλα .
Αλείφουμε τα ντόνατς με το λιωμένο βούτυρο και τα βουτάμε στη ζάχαρη.

Επικάλυψη 2

Για γλάσο σοκολάτας: 
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη 
1 κ.γ. βούτυρο (μαλακό) 
1 βανίλια 
2 κ.γ. κακάο σε σκόνη 
3-5 κ.σ. καυτό νερό 
 Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη το κακάο και την βανίλια.Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ρευστό αλλά όχι υδαρό γλάσο.Μποούμε να χρωματίσουμε με χρ'ωμα ζαχαροπλαστικής.Με το που τα βγάζουμε απο το φούρνο τα βουτάμε στο γλάσο και έπειτα σε μία σχάρα να φύγει το περιττό γλάσο.

 Επικάλυψη 3 
Για γλάσο ζάχαρης

2 φλιτζάνια άχνη
1/3 φλιτζανιού βούτυρο φρέσκο
1 βανίλια
3-5 κουταλιές νερό καυτό
 Λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και την βανίλια.Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ρευστό αλλά όχι υδαρό γλάσο.Μποούμε να χρωματίσουμε με χρ'ωμα ζαχαροπλαστικής.Με το που τα βγάζουμε απο το φούρνο τα βουτάμε στο γλάσο και έπειτα σε μία σχάρα να φύγει το περιττό γλάσο.


Εκτέλεση για τα ντόνατς
Σε μια λεκάνη βάζουμε αλεύρι, 1 κουταλάκι κανέλα, 2 κουταλιές ζάχαρη και αλάτι.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε χλιαρή θερμοκρασία και διαλύουμε σε αυτό τη μαγιά.
Ανοίγουμε μια λακούβα στο αλεύρι και ρίχνουμε το γάλα με τη μαγιά. Αμέσως προσθέτουμε και τη μια κουταλιά βούτυρο και τα ζυμώνουμε για 7 λεπτά με το μίξερ ή για 12 με το χέρι,η ζύμη θα κολλάει λιγάκι και θα είναι πολύ ελαστική.
Βουτυρώνουμε ένα σκεύος και βάζουμε μέσα τη ζύμη να φουσκώσει για μια ώρα.
Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι και το ζυμώνουμε πάλι.
Ανοίγουμε ένα φύλλο 2 εκ. πάχους περίπου.
Με ένα ποτήρι κόβουμε  δίσκους και με ένα καπάκι από μπουκάλι ανοίγουμε μια τρύπα στο κέντρο.
Τα βάζουμε σε ένα ταψάκι και τα αφήνουμε 30 λεπτά να φουσκώσουν.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους ή 200 με αέρα μέχρι μέχρι να ροδίσουν λίγο, 15 περίπου λεπτά είναι αρκετά.

Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου