Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Κοτόπουλο φούρνου με σπανάκι και μπεσαμέλ!

Το δοκίμασα πρώτη φορά σε ένα τραπέζι της γειτονιάς. Η Άννα Κριαρά μου έδωσε την συνταγή και εγώ την έφτιαξα για τα μάτια σας μόνο

Για το σπανάκι
1 κιλό σπανάκι
3 φρέσκα κερμμυδάκια
1/2 φλιτζάνι άνηθο
2 κ.σ βούτυρο
Σπανάκι
Τσιγαρίζουμε το σπανάκι το κρεμμυδάκι και το άνηθο μέχρι να μαραθούν.
Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξει καλά τα υγρά του,όσο εμείς κάνουμε την υπόλοιπη διαδικασία.
Για το κοτόπουλο
1 κοτόπουλο 1 μπύρα
αλάτι-πιπέρι
Κοτόπουλο
Το καταβρέχουμε με την μπύρα το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στον φούρνο στους 200 και το ψήνουμε. Όταν ψηθεί του ξεκοκαλίζουμε και αφαιρούμε και την πέτσα. το κόβουμε σε μικρά καρέ.
Για την μπεσαμέλ
80 γρ.βούτυρο
80γρ.αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο φρέσκο γάλα, χλιαρό
πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα
1 φλ. κεφαλογραβιέρα

 Μπεσαμέλ

 Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια  φωτιά και λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα γρήγορα.  Ρίχνουμε  το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε το τυρί και ομογενοποιούμε. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι (προσοχή στο αλάτι γιατί  το τυρί είναι πικάντικο) . 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου