Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

Σαλάτα..Σπανακόπιτα..του Chef Χάρη Νικολούζου




Όταν άκουσα πρώτη φορά για τον Χάρη Νικολούζο...ήταν εξαιτίας της σαλάτας σπανακόπιτας που κάποιοι φίλοι δοκίμασαν απο τα χέρια του και ενθουσιάστηκαν. Αν και σε μικρή ηλικία ο Χάρης Νικολούζος έχει δουλέψει πολύ και έχει αναδείξει την δουλειά του. Αυτή τη στιγμή είναι ο Chef του ιστορικού εστιατορίου Διόνυσος στην Ακρόπολη. Είναι ένας πολλά υποσχόμενος Chef και η σαλάτα του θα κλέψει τις εντυπώσεις.
Δοκιμάστε λοιπό την πιο δροσερή σπανακόπιτα !!!

1 πακέτο σπανάκι baby
120 γρ. κατσικίσιο τυρί
Άνηθο ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Σουσάμι καβουρδισμένο
Στακοβούτυρο

Για την βινεγκρέτ άνηθου

100γρ. Μέλι
80 γρ Άνηθο
200 γρ.νερό
70 γρ.ξύδι
400 γρ ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το κρεμμυδάκι και τα πλάθουμε με το τυρί που το έχουμε κάνει τρίμμα στο χέρι.Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και λάδι.
Κόβουμε τα φύλλο σε σχήμα της αρεσκείας μας,τα αλείφουμε με στακοβούτυρο και σουσάμι και τα ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να αποκτήσουν χρώμα χρυσαφένιο.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι την βινεγκρέτ το μείγμα του τυριού και το καβουρδισμένο σουσάμι καθώς ανακατεύουμε την σαλάτα προσθέτουμε τα τραγανά φύλλα κρούστας.Την υπόλοιπη βινεγκρετ την φυλάσσετε στο ψυγείο.Ταιριάζει σε όλες τις σαλάτες.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου