Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ο Αθηναγόρας Κωστάκος

...παρά το μικρό της ηλικίας του, μόλις 30 ετών, έχει μία πορεία την οποία πολλοί συνάδελφοι του θα την ζήλευαν.Στο παρελθόν υπήρξε chef στα εστιατόρια "Πιλ-Πουλ"και "Moorings"όπως επίσης και στο ξενοδοχείο "Fresh" και στο gourmet εστιατόριο "Καράβι" του ξενοδοχείου Sofitel Athens Airport.
Εκτός συνόρων ....στην Γαλλία στο ¨Trocadero" του ξενοδοχείου "Sofitel" και στο "Espandon" του ξενοδοχείου Ritz.

Η αγάπη του για την μαγειρική τέχνη τον οδήγησε στο να πάρει την απόφαση να διδάξει την μαγειρική σε νέους εκκολαπτόμενους μαγείρους στην σχολή ΙΕΚ Le Monde.
Έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις (μετάλλια και επαίνους) σε πανελλήνια και διεθνή φεστιβάλ διαγωνισμούς γαστρονομίας..άλλα και των τίτλο του πρώτου Έλληνα Top Chef. Kατοχος Χρυσού Σκούφου για το 2014 και τεσσάρων βραβείων ελληνικής κουζίνας για την προσφορά του εστιατορίου του στη γαστρονομία της Ελλάδος...

Σήμερα τον βρίσκουμε στην Μύκονο..στην Μεγάλη Άμμο να ζεί το δικό του όνειρο σε ένα μοναδικό εστιατόριο ..Bill & Coo .... δικό του μποστάνι....με όλα τα μυρωδικά και άνυδρα λαχανικά με συνεργάτες ψαράδες και ψαροντουφεκάδες να τον προμηθεύουν ψάρια και έναν δύτη ο οποίος βουτάει ανάμεσα στην Δονούσα και την Σχοινούσα και τον προμηθεύει..κυδώνια..μύδια...αχινούς...στρείδια..πετροσωλήνες.

Πειραματίζεται με παραδοσιακές θαλασσινές συνταγές όπως το "σπινιάλο" που είναι φούσκες με πίνες δουλεμένες με λάδι και ξύδι ή λεμόνι...αλλά ο Αθηναγόρας έχει πάντα την τάση να τα φτιάχνει.. "αλλιώς" και εμείς που τα δοκιμάζουμε να μένουμε άφωνοι!!!!

Μαζεύει φυσικό αλάτι (με τα τσουβάλια) όπως μου είπε από την παραλία του Φωκού όπως επίσης συλλέγει και διαχειρίζεται άγρια πρώτη ύλη...κρίταμο..φύκια..αλμύρα...κάπαρη..αλμυρίκια.
Ο ίδιος κατάλαβε πως τα όνειρα πραγματοποιούνται με σκληρή δουλειά και επιμονή.
Οπότε ο νέος του Στόχος-Όνειρο είναι η απόκτηση ενός αστεριού Michelin..και είμαι σίγουρη πως θα το καταφέρει.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου