Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Διημερίδα οινογνωσίας από τον κο Σίμο Γεωργόπουλο

Διημερίδα οινογνωσίας από τον κο Σίμο Γεωργόπουλο στους σπουδαστές της Hotelier education!
 Οι σπουδαστές της Hotelier education, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν στις 05/03/15 και 06/03/15 τον κύριο Σίμο Γεωργόπουλο να μεταφέρει την πολυετή γνώση και εμπειρία του, μέσα από μια διημερίδα οινογνωσίας στο Campus της Hotelier education, στο ξενοδοχείο Iolida beach Luxury Resort στην Αγία Μαρίνα Χανίων.


 Ο κύριος Γεωργόπουλος ασχολείται επαγγελματικά με το κρασί από το 1999 σαν αρθρογράφος και κριτικός  οίνου και γεύσης. Έχει συνεργαστεί με τα πιο έγκυρα περιοδικά και εφημερίδες -όπως το Ε-Gourmet της Ελευθεροτυπίας το Ευ Ζην, το Umami και το Status –  ενώ σήμερα συνεργάζεται με τον Οινοχόο, το Foodie, το Βήμα Gourmet και το Andro.gr.


 Έχει διατελέσει οινοχοικός σύμβουλος στα εστιατόρια Σπονδή και Χύτρα και μέλος της επιτροπής των βραβείων Ε- Gourmet, ενώ επί 15  χρόνια διοργανώνει γευσιγνωσίες και σεμινάρια. Παράλληλα διδάσκει στην σχολή Genius in Gastronomy και παραδίδει διαλέξεις στο μεταπτυχιακό τμήμα Οινολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.


 Είναι συγγραφέας των δίγλωσσων οινικών οδηγών Only the Best (Axon, 2000) και A  Wine Glass Full of Greece (Ένα Ποτήρι Κρασί Γεμάτο Ελλάδα) (Παπασωτηρίου, 2009).


 Στο διήμερο αυτό ο κύριος Γεωργόπουλος αφού μυήσει τους σπουδαστές στις βασικές αρχές γευσιγνωσίας, θα τους παρουσιάσει τις σημαντικότερες ελληνικές και κρητικές ποικιλίες κρασιών και στη συνέχεια οι σπουδαστές θα γευτούν πάνω από 15 ετικέτες κρασιών από την Κρήτη και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ακόμα θα ενημερωθούν για ταιριάσματα  κρασιού με φαγητό, συγκεκριμένα πιάτα και προϊόντα.

 Η διημερίδα αποτελεί ένα επιπλέον εφόδιο για τους σπουδαστές της Hotelier education και αυριανούς επαγγελματίες, στον ανταγωνιστικό κλάδο του τουρισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου