Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Ταλιατέλες με γαρίδες, σάλτσα παρμεζάνας και φρέσκια τρούφα


Μία συνταγή που ετοίμασε για το blog eva in tasteland ο Chef Γιάννης Κορνάρος..

Υλικά

Ταλιατέλες 4 φωλιές η 120 γραμ
8 γαρίδες καθαρισμένες νούμερο 2 η 3
Σκόρδο
Κρεμμύδι
Παρμεζάνα ρετζιάνο
Κονιάκ
Ζωμό γαρίδας
Αλάτι
Πιπέρι
Μαϊντανό


Εκτέλεση
Ενώ βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό παίρνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το κρεμμύδι το σκόρδο και τα σοτάρουμε ελαφριά. Προσθέτουμε τις γαρίδες
Τις αφήνουμε να πάρουν ωραίο χρώμα, σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το ζωμό και την παρμεζάνα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μετά από 3 λεπτά αφαιρούμε τις γαρίδες (τις κρατάμε κάπου ζεστές) και ανακατεύουμε καλά τη σάλτσα μας ενώ περιμένουμε να δέσει.
Σουρώνουμε τις ταλιατέλες και τις ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα μας.
 Τέλος τρίβουμε από πάνω αρκετές φέτες από φρέσκια τρούφα..



Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου