Αγαπώ τα βάζα που κλείνουν το καλοκαίρι μέσα τους..και εκεί μέσα στον Χειμώνα κάνουν την εμφάνιση τους..στα επίσημα τραπέζια..και όλοι ασχολούνται μαζί τους...
Θα πρέπει να είμαστε σίγουροι από που κόβουμε αμπελόφυλλα γιατί αυτή την εποχή ο αγρότες ψεκάζουν.
Χωρίς να πλύνουμε τα φύλλα, αφαιρούμε μόνο το κοτσάνι τους. Τα τυλίγουμε σφιχτά ανά εξάδες, κάνουμε μασουράκια .
Τα βάζουμε στη συνέχεια μέσα σε καθαρά γυάλινα βάζα το ένα δίπλα στο άλλο. Το κάθε βάζο πρέπει να γεμίσει καλά.Πατητό που λέμε.
Ρίχνουμε μια κουταλιά του γλυκού ξινό (κιτρικό οξύ). Το ξινό είναι σε μορφή σκόνης.Μπορεί να το έχετε ακούσει και σαν λεμόν το ζου.Βράζουμε νερό και γεμίζουμε το βάζο. Κλείνουμε καλά και τα γυρνάμε ανάποδα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν τα βάζα, τα αποθηκεύουμε μέχρι τον χειμώνα εκτός ψυγείου.'Οταν ανοίξουμε το βάζο με τα φύλλα, για να μαγειρέψουμε, θα πρέπει πρώτα να τα ξεπλύνουμε πολύ καλά.
Καλή επιτυχία!!!
Gracias por tu aporte esto me sirvio de mucho!!
ΑπάντησηΔιαγραφή