Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015

Σφολιάτα με σοκολάτα σταφίδες και μπισκότο!




Τα πράγματα είναι απλά και εύκολα...είναι κάποιες στιγμές που το μόνο που μας σώζει είναι η σοκολάτα..αλλά δεν έχουμε χρόνο για πολύπλοκα γλυκάκια...και θέλουμε κάτι παραπάνω από μία απλή σοκολάτα...δηλαδή τα θέλουμε όλα δικά μας!!! GOOD NEWS ...τα έχουμε!!!

Υλικά 
Ένα φύλλο σφολιάτας
4 κ.σ Μερέντα ή νουτέλα
4-5 μπισκότα
3-4 κ.σ σταφίδες

Εκτέλεση

Κόβουμε το φύλλο στην μέση και ύστερα σε δύο όμοιους κύκλους. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ στρογγυλό και απλώνουμε το πρώτο φύλλο.
Με την σειρά μία στρώση Μερέντα..μία στρώση μπισκοτάκια
και από πάνω τις σταφίδες
...σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και κόβουμε το γλυκάκι μας σαν πίτα.
Σπάμε ένα αυγό και το αραιώνουμε με λίγο νερό, το χτυπάμε καλά και αλείφουμε την γλυκιά μας πίτα.Σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω με αέρα για 25-30 λεπτά (ελέγχουμε από κάτω αν είναι ψημένο και προσαρμόζουμε το χρόνο ανάλογα τον δικό μας φούρνο).


Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και κανέλα....

Απολαύστε το!!!

1 σχόλιο:

  1. Γιατί η κορινθιακή (μαύρη) σταφίδα είναι διατροφικός θησαυρός και μάλιστα αποκλειστικά ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ;
    Ανακαλύψτε το εδώ:
    http://goo.gl/GdRG1R
    https://www.facebook.com/groups/1407610409456088/

    ΑπάντησηΔιαγραφή