Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015

Μωσαϊκό ή κορμός..αλλά με σοκολάτα υγείας πορτοκάλι!!! και έντονη πορτοκαλογεύση!!



Έχετε καταλάβει την αδυναμία μου γι'αυτόν τον συνδυασμό  όπου bitter σοκολάτα και πορτοκάλι απλά δεν μπορώ να αντισταθώ.Έχω όμως και μία καλή φίλη που πεθαίνει για αυτόν τον συνδυασμό την Κατερίνα η κατά κόσμο Μάγισσα Κλο-Κλο....Εκείνη και η εμμονή της με ενέπνευσαν να αντικαταστήσω την κλασσική κουβερτούρα με αυτό το απολαυστικό και όχι τόσο αμαρτωλό κομμάτι...Ονείρου...Απολαύστε το!!!

Υλικά

200 ml κρέμα γάλακτος (όλα τα λιπαρά)
300 γρ. σοκολάτα υγείας με πορτοκάλι
2 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι http://evaintasteland.blogspot.gr/2015/03/blog-post_9.html έχω φτιάξει ένα για το blog και εσάς.Ή
 κονιάκ ή ρούμι ή άλλο ποτό ή λικέρ της αρεσκείας σας.
Ένα πακέτο γρ. μπισκότα Πτι μπερ
100 γρ φουντούκια, κάσιους, αμύγδαλα, καρύδια ανάμεικτα 

Εκτέλεση

Σε μικρή κατσαρόλα και μέτρια φωτιά βάζουμε την κρέμα να ζεσταθεί . Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το βούτυρο και το λικέρ μας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα.Στο μπλέντερ σπάμε τους καρπούς μας και μαζί με τα  σπασμένα μπισκότα μας τα προσθέτουμε στο μείγμα και αφήνουμε περίπου 10 λεπτάκια να κρυώσει το μείγμα, το οποίο θα πήξει.
Τοποθετούμε το μείγμα σε λαδόκολλα και ρολάρουμε μέχρι να του δώσουμε σχήμα.Τοποθετούμε στην κατάψυξη για περίπου μισή ώρα και αφού πήξει στο ψυγείο.


Στόλισμα

100 γρ λευκή κουβερτούρα
50 γρ φουντούκια,κάσιους,αμύγδαλα,καρύδια


Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε λευκή κουβερτούρα και αφού στολίσου με γλυκό πορτοκάλι και ολόκληρους καρπούς....περνάμε με το κουτάλι πάνω από τον κορμό δημιουργώντας γραμμές...και πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς που τους έχουμε περάσει από το μπλέντερ!!



Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου